Klussenbedrijf Zandvoort

Klussenbedrijf Zandvoort

De Hoorns 20
9451 DB Rolde
Tel: 0592 - 268449
Mob: 06-53310090
KVK nr: 04081521
BTW nr: 33305997B01
www.klussenbedrijfrolde.nl

Thermokachels

Klussenbedrijf Zandvoort is gespecialiseerd in het installeren van thermokachels. De thermokachels gecentraliseerde systemen...

Hoe werkt een pelletkachel?
Een pelletkachel is een kleine biomassaketel. De brandstof bestaat uit houtpellets, de kleine geperste korrels waarvan 1,7 kilo gelijk is aan 1 m3 aardgas. In de kachel zit een bunker. Hieruit worden de pellets, door middel van een vijzel, naar de brander getransporteerd. Een ventilator en gloei-ontsteking zorgt voor de onsteking en verbranding van de pellets. Vervolgens is er een verschil tussen een luchtverwarmende pelletkachel en een CV-pelletketel. Het verschil zit hem in de naam. Of luchtverwarming, dus warmte in de kamer waarin de pelletkachel staat, of CV-pelletketel welke warmwater voor uw centrale verwarming maakt.

Het hart van de kachel is een chip: deze zorgt voor een optimale verbranding, alles wordt gereguleerd en gecontroleerd. Snelheid van de vijzel, verbranding, ventilator, wanneer de kachel automatisch aanspringt en zichzelf uitschakelt. Hoe lang u met een vol bunker stookt? Dat is afhankelijk van het type kachel, het stookpatroon etc. In de praktijk 1 dag tot maximaal 1 week. Tip! Combineer de CV pellethaard met zonnecollectoren om uw gasnota buiten de deur te houden.